Hvordan laste ned og installere plug-in - Siemens

Det er flere versjoner av eRoom Monitor / plug-in. Hvilken versjon du burde installere vil variere med versjon av eRoom server du kobler deg til.

Siemens har oppgraderet til versjon 7.50.601.66, og i den forbendelse er det nå anbefalt at man allerede starter forberedelser til dette ved å installere denne plug-in.

Man kan fine ut hvilken versjon man kobler seg til ved å holde musepekeren på logoen øverst til venstre. Da vil det komme fram en liten tekstboble med versjonsnummeret for serveren du vil koble deg til.

Plug-in er i hovedsak støttet av Internet Explorer, men vil i noen tilfeller behøve litt ekstra innstilling for å fungere. Følg stegene nedenfor for å aktivere plug-in:

1. Installer plug-in fra nedlastbar fil i listen nederst i artikkelen.
  2. Start opp eRoom monitor.  Den legger seg normalt på skrivebordet, om ikke finner du den i mappen C:\Programfiler (x86)\eRoom7\).
  3. Gå til innloggingssiden for eRoom.
  4. Aktiver kompabilitetsvisning i Internet Explorer. Dette må gjøres når du står i eRoom. Se vedlegg for bilde av hvordan dette gjøres.
  5. Legg til eRoom-domenet (internettadressen) i 'klarerte områder' (Trusted sites). Se vedlegg for bilde av hvordan dette gjøres.
    I noen tilfeller så er datamaskiner låst av et firmas IT-avdeling, og man vil ikke kunne legge inn klarerte områder selv, ta i så fall kontakt med din IT-avdeling for å få dette lagt til.
  6. Restart Internet Explorer (Alle faner må lukkes)
  7. Logg inn i eRoom
  8. Under 'Min medlemsinformasjon' - forsikre deg om at 'Bruk plug-in programvare for eRoom' er huket av. - bilde

Dersom dette ikke hjelper så er det to muligheter:

1. Man kan forsøke en annen nettleser, for eksempel Google Chrome.
    Siden disse ikke er direkte støttet for bruk av plug-in så vil disse kreve et tredjepartsprogram 'IE Tab' eller liknende verktøy. Se veiledning for Chrome for installasjon av dette.
  2. Du kan starte et skjermdelingsprogram TeamViewer og deretter ta kontakt med vår brukerstøtte på telefon 04550 slik at vi kan hjelpe deg med installasjon og aktivering av plug-in direkte.