Opprette, endre og slette rom

Administrere et rom

Et rom kan bare befinne seg i ett arbeidsområde om gangen. Arbeidsområdeadministrator kan flytte rommet til et annet arbeidsområde (som han/hun også administrerer) om ønskelig.

Arbeidsområdeadministrator har alle rettigheter til alle rom i sitt arbeidsområde. Romadministrator har alle rettigheter i sine rom.

Bestille opprettelse av et rom

Ethvert rommedlem kan bestille nye rom ved å klikke på Bestill nytt rom-knappen i Interaxo.

Skjermbildet Bestill nytt rom må fylles ut for å få sendt et epostvarsel til alle arbeidsområdeadministratorene som begrunner ønsket om et nytt rom. Utfør følgende steg for å få bestilt nytt rom:

  • Angi hvilket arbeidsområde rommet ønskes opprettet i (obligatorisk)
  • Skriv inn en Begrunnelse for hvorfor det nye rommet ønskes opprettet (obligatorisk)
  • Foreslå navn på det nye rommet

Klikk på Ok-knappen for å sende bestillingen til arbeidsområdeadministratorene.

Opprette nytt rom

Nye rom kan bare opprettes av arbeidsområdeadministrator (eller høyere).

Utfør følgende steg for å opprette et nytt rom:

  • Velg Opprett rom fra kontekstmenyen for det aktuelle arbeidsområdeet
  • Velg om du vil opprette et tomt rom, eller eller om rommet skal baseres på et eksisterende malrom
  • Velg ev. om også malrommets innhold skal kopieres inn i tillegg til mappestrukturen ved å krysse av for Med innhold
  • Klikk på LAGRE-knappen for deretter å editere innstillingene på rommet:

    • Bestem Tittel, dvs. navn på rommet (obligatorisk).
      Romnavnet må være unikt innen valgt arbeidsområde.
    • Endre rommets Kortnavn, om ønskelig.
      Dette er normalt kun nødvendig for å unngå duplikater (Kortnavnet må være unikt).
      Om ønskelig kan du nå velge LAGRE-knappen for å få opprettet rommet før du fortsetter.

    • Lag en Beskrivelse av rommet
    • Legg inn tekst, ev. også bilder i Instruksjoner i rommet om ønskelig
    • Opprett minst én romadministrator (obligatorisk)
    • Kryss eventuelt av for om dette nye rommet skal være et malrom eller ikke

    • Velg et annet arbeidsområde om ønskelig
    • Oppgi øvrige egenskaper for rommet ved å gi følgende felter verdi(er):
    • Bruk standard Invitasjonstekst eller forfatte en egenkomponert tekst
       

Endre rominnstillinger

Utfør følgende steg for å gjøre endringer på et rom:

  • Velg Innstillinger for det aktuelle rommet
  • Endre romnavnet om ønskelig. Husk at dette må være unikt innenfor arbeidsområdeet
  • Endre beskrivelse (fritekst)
  • Endre tekst og ev. bilder for Instruksjoner på rotnoden
  • Fjern, ev. legg til romadministratorer. Det må alltid finnes minimum 1 romadministrator.
  • Velg et annet arbeidsområde.
  • Endre setting for invitasjonstekst
  • Klikk på LAGRE-knappen for å lagre endringene

Flytte et rom til et annet workspace

  • Velg Flytt fra kontekstmenyen for det aktuelle rommet
  • Klikk på nedtrekksmenyen Velg nytt arbeidsområde
  • Velg ønsket arbeidsområde
  • Klikk på FLYTT-knappen for å flytte rommet

Slette rom

Alle administratorer kan slette rom. Følgende steg må utføres for å slette et rom:

  • Naviger til romlisten under Arbeidsområder & Rom
  • Velg Slett fra kontekstmenyen for det aktuelle rommet
  • En melding som beskriver konsekvensen av aksjonen kommer opp.
    Svar bekreftende dersom du ønsker å slette rommet.
  • Et ekstra spørsmål om du virkelig ønsker å slette rommet må bekreftes. 
    Rommet blir deretter slettet.

 

 

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

Levert av Zendesk