Opprette, endre og slette romgrupper

Innledning

Ved å legge rommedlemmer inn i en eller flere romgrupper kan man benytte disse gruppene til å styre tilgangsrettighetene i Interaxo, samt dele informasjon med andre medlemmer ved å sende epostvarsler med lenker til den samme informasjonen.

De fleste funksjonene kan utføres fra dette skjermbildet:

Liste romgrupper

Fra Grupper-menyen

  • Klikk på Grupper-menyen for det aktuelle rommet
  • Listen over alle grupper i rommet presenteres

Fra rommedlemslisten

  • Klikk i Grupper-kolonnen for ønsket rommedlem
  • Gruppene dette rommedlemmet er med i listes opp

Opprette romgrupper

Oppretting av en gruppe i et rom kan enten gjøres fra menyvalget Grupper, eller fra rommedlemslisten.

Fra Grupper-menyen

  • Klikk på OPPRETT GRUPPE-knappen
  • Gi gruppen et unikt navn i rommet (obligatorisk)
  • Lag en Beskrivelse
  • Gi gruppen én av de 3 rollene Observatør, Deltaker eller Administrator (obligatorisk)
  • Velg gruppemedlemmer ved hjelp av medlemsvelgerne (enkel eller avansert)
  • Fjern medlemmer ved å klikke på FJERN-knappen
  • Klikk på LAGRE-knappen for å opprette den nye gruppen

Fra rommedlemslisten

    • Marker de medlemmene du ønsker å inkludere i den nye gruppen
    • Klikk på LEGG TIL EN GRUPPE-knappen
    • Velg en eksisterende gruppe og klikk på LAGRE-knappen
      ELLER
    • Velg OPPRETT GRUPPE for å lage en ny gruppe 
      Du ser nå at de forhåndsvalgte medlemmene er lagt inn som gruppemedlemmer.
      Fullfør opprettelsen av ny gruppe som beskrevet i "Fra Grupper-menyen" over.

 

Vedlikeholde romgrupper

Endre en valgt gruppe

  • Klikk på Grupper-menyen for det aktuelle rommet
  • Marker ønsket gruppe og klikk på ADMINISTRER-knappen
  • Endre gruppeinnstillingene etter behov:
    • Endre navn gruppen om ønskelig (nytt navn må være unikt i rommet)
    • Endre beskrivelsen om ønskelig

  • Legg til eller fjern medlemmer som beskrevet over
  • Klikk på LAGRE-knappen for å synliggjøre endringene i Interaxo

Legge ett rommedlem inn i en romgruppe fra medlemslisten

Fra medlemslisten i rommet kan man legge et valgt rommedlem inn i en eksisterende romgruppe ved å

  • Klikke i Grupper-kolonnen for ønsket rommedlem
  • Legg rommedlemmet inn i en ny gruppe ved hjelp av gruppevelgeren
  • Velg gruppe og klikk utenfor gruppevelgeren for å legge rommedlemmet inn i den valgte romgruppen
    Obs: Denne endringen utføres umiddelbart.

Legge til flere rommedlemmer inn i en romgruppe fra medlemslisten

  • Velg aktuelle medlemmer fra medlemslisten
  • Klikk på LEGG TIL EN GRUPPE-knappen
  • Velg en gruppe og 
  • Klikk på LAGRE-knappen

Fjerne ett rommedlem fra en romgruppe i medlemslisten

  • Klikk i Grupper-kolonnen for ønsket rommedlem
  • Klikk på krysset for den romgruppen rommedlemmet skal fjernes fra.
    Obs: Denne endringen utføres umiddelbart.

Slette romgrupper

Sletting av romgrupper må gjøres med omhu da dette vil endre tilgangen gruppemedlemmene har hatt til innholdet i rommet, dvs. til mapper, filer og oppføringer. Romgrupper kan slettes ved å utføre følgende steg:

  • Klikk på Grupper-menyen for det aktuelle rommet
  • Marker ønsket gruppe og klikk på FJERN-knappen
  • Svar bekreftende på spørsmålet om du ønsker å slette gruppen
    Gruppen blir deretter slettet.
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

Levert av Zendesk