Opprette og administrere enkle mapper

Opprette ny mappe

1. Velg Ny... fra verktøylinjen eller ved å høyreklikke på en mappe i trestrukturen
  2. Velg Enkel mappe
  3. Skriv inn et unikt navn på den nye mappen
    NB! To mapper på samme nivå i trestrukturen kan ikke ha samme navn
  4. Klikk på Lagre-knappen for å opprette mappen

For alle typer mapper har man anledning til å definere tilgangskontroll og sette instruksjoner. Tilgangskontroll definerer hvilke brukere og grupper som har tilgang til mappen og med hvilken rolle.

Instruksjoner anbefales for å forklare brukerne hvilken type informasjon som skal legges inn i mappen og hvordan man gjør dette. Dette er ikke minst nyttig for å forklare brukerne hvilke prosesser som gjelder ("...slik gjør vi det hos oss...").

Flytte og kopiere mapper

• Høyreklikk på mappen og velg Flytt eller Kopier eller
  • Marker mapper og velg Flytt eller Kopier fra nedtrekksmenyen under Flere valg
  • Velg hvilket rom du vil kopiere/flytte mappen til (valgfritt)
  • Velg hvilken mappe du vil kopiere/flytte mappen til i det valgte rommet

Du kan også flytte mapper ved å dra og slippe dem i ønsket mappe (drag and drop).

NB! Du kan kun flytte filer dersom du er administrator eller eier av filene.

Slette en mappe

• Høyreklikk på mappen og velg Slett fra menyen eller
  • Marker mappen i innholdsruten (i listevisning) og klikk på Slett-knappen

NB:
Dersom en mappe inneholder låste elementer (oppføringer eller filer) kan brukere med Deltaker-rollen IKKE slette mappen.
Rom- eller Community-administratorer kan slette mapper som inneholder låste elementer.