Søk

Innledning

Øverst i høyre hjørne finner du Søketekst...-feltet. Skriv inn hva du vil søke etter.

Hvis du får svært mange søketreff vil kun de 50 første vises. Det kan derfor være lurt å være mer spesifikk når du søker. Du kan også forsøke å redusere antall mapper eller ved å bruke standard Windows-søkefunksjonalitet (se nederst).

Å søke etter innhold i alle rom du har tilgang til

• Gå til Min oversikt
  • Skriv inn det du vil søke på i Søketekst...-feltet
  • Trykk på knappen Søk for å søke

PS: Søk er begrenset til ett område.

Å søke i ett spesifikt prosjektrom

• Gå til rommet eller evt. mappen du vil søke i
  • Skriv inn søketeksten i
  • Søketekst...-feltet og trykk på Søk

Søkeresultatene

Samtlige søkeresultat vises samlet på en egen side. Her kan du avgrense søkeresultatet ved å endre på søketeksten og/eller ved å bruke standard Windows søkefunksjonalitet. Dette er beskrevet lengre ned i hjelpeartikkelen.

Hvis du vil utvide søkeresultatet til flere mapper og/eller rom, trykker du på krysset ved mappen(e) eller rommet som står foran søketeksten din.

Søketips

Ved å bruke, og til og med kombinere, noen av følgende søketips, bør du kunne finne innholdet du leter etter ved å søke i innhold, egenskaper og kommentarer i Interaxo:

• Søk etter et enkelt begrep
    Eksempel: banana

• Søk etter uttrykk i doble fnutter
    Eksempel: «big yellow banana»

• Søk etter et eksakt uttrykk ved å bruke forstavelsen «=»
    Eksempel: =running

• Søk sammenfallende uttrykk ved å bruke operatoren AND
    Eksempel: big AND yellow AND banana

• Søk etter minst ett uttrykk ved hjelp av operatoren OR
    Eksempel: big yellow banana er det samme som big OR yellow OR banana

• Søk etter negasjon ved hjelp av operatoren NOT
    Eksempel: yellow NOT banana

• Søk med jokertegn
    Bruk * for å matche null, ett eller flere tegn.
    Bruk ? for å matche en enkelt karakter.
    Følgende eksempler finner ordet «apple»:
    app?e
    app*
    *ple
    =*ple
    «?????»

• Søk ved å gruppere ord i paranteser
    Eksempel: (big OR large) AND banana

Et annet, godt tips er å bruke filtrering, gruppering og/eller sortering i de mapper.