Installering og aktivering av plug-in for eRoom

Det er flere versjoner av eRoom Monitor / plug-in. Hvilken versjon du burde installere vil variere med versjon av eRoom server du kobler deg til.

JOINT ProsjektHotell eRoom bruker versjon 7.50.601.66.P08.
Inntil nylig var det mulig å finne ut hvilken versjon man bruker ved å holde musepekeren på logoen i øvre venstre hjørne av eRoom. Dersom du får fram et versjonsnummer der, så anbefales det at man bruker denne versjonen av plug-in også. De forskjellige versjonene er listet opp nederst i denne artikkelen.

Plug-in er i hovedsak støttet av Internet Explorer, men vil i noen tilfeller behøve litt innstilling for å fungere. Følg stegene nedenfor for å aktivere plug-in:

1. Installer plug-in fra nedlastbar fil i listen nederst i artikkelen.
  2. Start opp eRoom monitor ved å dobbeltklikke på 'Monitor My eRooms (V7)' på skrivebordet eller i start-menyen. Om den ikke er tilgjengelig der så kan man finne den på datamaskinen ved å navigere i utforsker til C:\Program Files (x86)\eRoom 7\ERClient7.exe .
  3. Gå til innloggingssiden for eRoom.
  4. Aktiver kompabilitetsvisning i Internet Explorer. Dette må gjøres når nettsiden er navigert til eRoom eller innloggingssiden. Se vedlegg for bilde av hvordan dette gjøres.
  5. Legg til eRoom-domenet (internettadressen) i 'klarerte områder' (Trusted sites).
    Se vedlegg for bilde av hvordan dette gjøres.
    Merk at det for noen kunder er flere aktuelle internettadresser som må legges inn; for eksempel JOINT ProsjektHotell har fem servere, med hver sin tilhørende internettadresse (som i bildet over).
    I noen tilfeller så er datamaskiner låst av et firmas IT-avdeling, og man vil ikke kunne legge inn klarerte områder selv, ta i så fall kontakt med din IT-avdeling for å få dette lagt til.
  6. Restart Internet Explorer (Alle faner/instanser må lukkes)
  7. Logg inn i eRoom
  8. Under 'Min medlemsinformasjon' - forsikre deg om at 'Bruk plug-in programvare for eRoom' er huket av. - bilde

Dersom dette ikke hjelper så er det to muligheter:

1. Man kan forsøke en annen nettleser, for eksempel Google Chrome.
    Siden disse ikke er direkte støttet for bruk av plug-in så vil disse kreve et tredjepartsprogram 'IE Tab' eller liknende verktøy. Se veiledning for Chrome om installasjon av dette.
  2. Du kan starte et skjermdelingsprogram TeamViewer og deretter ta kontakt med vår brukerstøtte på telefon 04550 slik at vi kan hjelpe deg med installasjon og aktivering av plug-in direkte.

Artikkelvedlegg: