Hvordan opprette og administrere BIM-mapper

Hva er en BIM-mappe?

BIM-mapper kan lagre og vise frem 3D-modeller av bygg. Brukere som ikke har programvare til å se 3D-modeller kan bruker BIM-leseren i INTERAXO til å se og navigere i 3D-filene. for å se på og hente ut opplysninger om spesifikke elementer, f.eks. dører, trapper, vinduer osv. Man kan zoome inn og ut på detaljer og gå inn i bygg etc.

Påse at BIM-funksjonalitet er skrudd på i rommet.

1. Gå på Min oversikt
  2. Hold musepekeren over rommets overskrift
  3. Klikk på tannhjulet
  4. Velg Funksjonalitet
  5. Huk av for BIM-viser

Opprette BIM-mappe

Det forutsettes at BIM-funksjonalitet er skrudd på for at BIM-mappe vises som et alternativ i nedtrekkslisten under. Se punktet over for hvordan denne funksjonaliteten skrus på.

Opprett en BIM-mappe ved å navigere til ønsket rom og mappe og

• Velg Ny... > BIM-mappe
  • Gi mappen et unikt mappenavn
  • Sett ønsket tilgangskontroll (se her for tips rundt tilgangskontroll)
  • Registrer instruksjoner om ønskelig
  • Klikk på Lagre-knappen for å opprette BIM-mappen
  • INTERAXO åpner den nye mappen og er klar for oppretting av modellfiler

Legg til modellfiler

Modellfiler må lastes opp til mappen. Utfør følgende steg for å legge til filer:

• Åpne ønsket BIM-mappe
  • Klikk på Legg til IFC-fil-knappen
  • Skriv inn modellnavn
  • Last opp modellfil(er) ved å klikke på Legg til fil-knappen
  • Skriv inn en liten kommentar (valgfritt)
  • Klikk på Ok-knappen for å laste opp modellfilen(e)

Vis modeller

Åpne ønsket modell ved å høyreklikke på modellfilen og velge Vis modeller fra sprettoppmenyen:

Ny revisjon

Ved endringer i en modellfil kan du laste opp filer som ny revisjon:

• Klikk på Last opp ny revisjon-knappen
  • Skriv inn en kommentar, velg fil(er) og
  • Klikk på Ok-knappen

Slett modellfiler

• Marker IFC-filen som skal slettes
  • Klikk på Slett modell-knappen
  • Bekreft at du virkelig ønsker å slette IFC-filen

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

• Avatar
    Dat Duc Nguyen

Hei.
    Er det kun IFC-filer som kan lastes opp til BIM-mappen? Er det mulig å laste opp sammenstilt modell, med andre ord Solibri-fil (SMC)?