Opprette oppføring

I en aktiv mappe opprettes først en oppføring før du eventuelt legger til filer inne i oppføringen. En oppføring inneholder informasjon, også kalt metadata, om ett eller flere objekter - som regel filer, men kan også være en oppgave, link mm). Oppføringen kan også kun inneholde metadata og ingen filer. Oppføringen kan sammenlignes med en database eller indekskort. Man kan også se for seg at hver oppføring er som en rad i et Excel-ark, f.eks. en oppgave eller avklaring pr. rad. Oppføringen beskriver den spesifikke oppgaven. Denne informasjonen (metadataene) øker muligheten til å finne det du leter etter. Du kan enten sortere, gruppere eller filtrere feltene i den aktive mappen, avhengig av om informasjonen består av en valgliste eller vanlig tekst. Hvis du vil laste opp en eller flere filer i en aktiv mappe, må du først opprette oppføringen. Ønsker du å opprette mange oppføringer samtidig anbefaler vi import via Excel. Se eget punkt for dette.

Slik oppretter du en oppføring:

1. Høyreklikk på den aktive mappen og velg Ny oppføring fra menyen
  2. Alternativt åpne mappen og klikk på Ny oppføring-knappen
  3. Fyll inn informasjonen i egenskapsfeltene
  4. Legg til én eller flere filer ved å klikke på Ny...-knappen og velge enten Filopplastning eller
    Fil fra mal
    Last opp ønskede filer ved hjelp av Vindusutforsker
  5. Klikk på Opprett for å legge oppføringen i den aktive mappen