Last ned og eksporter oppføringer og filer

Last ned filer fra en aktiv mappe til din datamaskin

1. Marker én eller flere oppføringer i en aktiv mappe. Trykk på Eksporter-knappen øverst til høyre.
    NB: Hvis ingen oppføringer i mappen er markert, eksporteres alle oppføringene.
    Velg at du vil eksportere Filer i Eksport-vinduet.
  2. Velg om du vil beholde mappestruktur eller ikke.
    NB: Hvis du velger å beholde mappestrukturen vil det opprettes én mappe per oppføring. Dette kan være smart hvis du har flere filer i hver oppføring. Hvis du har en fil per oppføring, f.eks. en tegning per oppføring, kan det være mer hensiktsmessig å velge å ikke ta med mappestrukturen. Da vil samtlige filer bli eksportert til én og samme mappe.
    Filene vil bli pakket inn i en .zip-fil. Rediger foreslått Filnavn om ønskelig
  3. Klikk på Last ned-knappen dersom du vil laste ned filene til din datamaskin

Eksporter filer fra en aktiv mappe til en annen

1. Gjenta punktene 1-4 fra forrige kapittel over
  2. Klikk på Lagre i INTERAXO-knappen dersom du vil kopiere filene til en mappe i det samme rommet eller til en mappe i et annet rom
  3. Velg hvilket rom du vil kopiere filene til i INTERAXO
  4. Klikk på mappen du vil kopiere filene til i valgt rom
  5. Klikk på Eksporter-knappen

Last ned filer fra én oppføring

Åpne oppføringen

Åpne oppføringen i den aktive mappen. Marker filen(e) som skal lastes ned. Trykk på Last ned-knappen. Filen lastes ned til din datamaskin direkte. Hvis du laster ned mer enn én fil, vil denne automatisk bli til en .zipfil som du kan pakke ut på maskinen din etterpå.

Last ned informasjon om en eller flere oppføringer (metadata)

1. Marker én eller flere oppføringer i en aktiv mappe. Trykk på knappen Eksporter øverst i høyre hjørne.
    Hvis ingen oppføringer i mappen markeres vil man få en eksport av alle oppføringene.

2. Velg å eksportere Oppføringer
  3. Velg å eksportere oppføringene enten til et Excel-ark (.csv) eller til pdf

For Excel (.cvs-format) gjør dette:

• Velg enten Alle kolonner eller Kun synlige kolonner
  • Eksportere tilhørende filer eller ikke
  • Behold struktur eller ikke

For pdf gjør dette:

• Eksporter til én PDF-fil med alle oppføringene eller til separate pdf-filer per oppføring
  • Eksportere tilhørende filer eller ikke
  • Eksporter tilhørende metadata som CSV-fil eller ikke
  • Klikk til slutt på OK-knappen.

Du kan eksportere fra selve oppføringen også på samme måte.