Linker

Det er mulig å legge til både eksterne og interne linker i Interaxo.
Følgende objekter kan opprettes som interne linker:

• Mapper
  • Steg i aktive mapper
  • Oppføringer
  • Filer (også inne i oppføringer)

Legg til en intern link

Det finnes to måter å legge til en intern link. Symbolet for disse linkene er objektet det lenkes til (eks. mappe, oppføring eller fil) med et lenkesymbol som legges oppå.

Alternativ 1

1. Trykk på Ny og velg Link
  2. Velg Interaxo link og om den skal åpnes i samme eller en ny fane i nettleseren
  3. Du kan velge å linke til alle mapper, steg i en database, oppføringer og filer i samme eller andre rom innenfor det samme community / kundeområdet.
  4. Objektets navn vil bli kopiert inn i feltet for navnet på linken. Navnet på linken kan endres.

Alternativ 2

1. Marker ett eller flere objekt i en mappe
  2. Høyreklikk og velg Kopier
  3. Gå til valgt mappe eller oppføring og trykk på knappen Lim inn som link. Alternativt kan man høyreklikke og velge Lim inn som link

Hvis objektet linken peker på har blitt slettet eller fjernet vises dette som et grått ikon.

Legg til ekstern link

Linker til andre nettsteder utenfor Interaxo kan opprettes som eksterne linker. Eksterne linker vises med et globusikon i Interaxo.

1. Trykk på Ny og velg Link
  2. Velg Ekstern link og om den skal åpnes i samme eller en ny fane i nettleseren
  3. Når internettadressen (URL) er fylt inn, vil siste del av internettadressen automatisk bli kopiert inn i feltet for linkens navn (etter siste tegnet ”/” i adressen). Navnet på linken kan endres.

Å jobbe med linker

Ved å trykke på linken kommer du dit linken peker. Den nye adressen åpnes enten i samme fane eller en ny fane i nettleseren din.

Dette kan man gjøre med linker:

Flytte til... Linken flyttes til et annet sted
Kopiere til... Linken kopieres til et annet sted
Kopiere Linken kopieres og limes inn et annet sted
Klippe ut Linken klippes og limes inn et annet sted
Lime inn som link Linken limes inn linken (fra Kopiere eller Klipp ut)
Slette Linken slettes
Laste ned Objektet linken peker på lastes ned
Dele   Objektet linken peker deles i en delingsmelding med de mottakerne som har blitt lagt til.
Vise Tar deg til det stedet linken peker på (åpnes i samme fane). Filen åpnes i den innebygde dokumentleseren. Oppføring åpnes. Mappe åpnes. Ekstern nettside åpnes.
Vise i ny fane Tar deg til det stedet linken peker på (åpnes i ny fane). Se over.
Redigere link

Gå til Innstillinger. Her endres navn, nettadresse og hvilken fane den skal åpnes i

Legge i handlekurv Filen som linken peker på vil bli lagt i handlekurven. (Gjelder Interaxo Pro)
Arkivere Linkene arkiveres på samme måte som filer i oppføringer hvor denne funksjonen er påskrudd. (Gjelder Interaxo Pro)