Brukergrensesnittet i Visuelle Tavler

Visuelle tavler-klienten kan initieres på to måter fra Interaxo-klienten:

• via en knapp på den aktive mappen
    eller
  • fra hovedmenyen for et rom (ikke implementert enda)

Brukergrensesnittet for visuelle tavler (VT) består av følgende deler:

• Toppruten

• Hovedmenyruten med alle menyvalgene på venstre side

• Innholdsruten i midten viser informasjonen i valgt visning

• Arbeidsflytruten helt til høyre viser stegene i arbeidsflyten med tilhørende spørsmål

Toppruten inneholder følgende elementer:

• Knapp for ekspandering av hovedmenyen (når denne er kollapset)
  • Tavlensnavn
  • Brukerens profilbilde (ikke inkludert ennå)
  • LOG OUT-funksjonen
  • Lenke til Hjelpesenter (ikon med spørsmålstegn)

Hovedmenyen kan kollapses (hvis mer plass er nødvendig på skrivebordet) og ekspanderes. Som standard viser startsiden alle tilgjengelige tavler. Med mindre en tavle er valgt, er Tavler det eneste hovedmenyalternativet som er synlig.

Hovedmenyruten inneholder følgende alternativer:

The main menu contains the following options:

Lister alle visuelle tavler

Spørsmålstavlen

Ukeoversikten

Spørsmålslisten

Beslutningsloggen

Milepælslisten (ikke implementert enda)

Åpner Interaxo-klienten

Innholdsruten viser spørsmålene på forskjellige måter avhengig av den valgte visningen:

• Ved å velge Spørsmålstavlen presenteres et rutenett med fra-fagområde/til-fagområde i henholdsvis Y- og X-aksen. Spørsmålene i en celle i rutenettet er representert med et ikon som viser antall spørsmål i den.

• Ukevisningen viser spørsmålene på en tidlinje der kolonnene angir ukenumre. Kolonneinnplasseringen bestemmes av verdien på Svardato-feltet.

• Spørsmålslisten viser alle spørsmål fortløpende som en liste med ett spørsmål per linje.

• Beslutningsloggen viser alle godkjente spørsmål på samme format som listevisningen.

• Milepælslisten lister opp alle milepælene for den visuelle tavlen (ikke implementert enda).

Arbeidsflytruten vil bare være synlig i tabellvisning, og vil alltid inneholde

• Steget for nye, ubesvarte spørsmål