Del filer ved hjelp av offentlige lenker (Public Links)

Introduksjon

Det er et behov for å dele filer i Interaxo med eksterne personer som ikke er medlemmer av noen rom i Interaxo. Dette gjøres ved å lage offentlige koblinger til ønskede filer, som igjen kan distribueres til eksterne brukere, f.eks. via epost.

Delte filer kan trekkes tilbake ved å fjerne den offentlige lenken fra systemet.

Funksjonalitet

Følgende funksjoner er implementert:

Opprette offentlig lenke

• Naviger til den aktuelle filen
  • Klikk på SHARE knappen
  • Verifisér at den offentlig lenken (URL) ble opprettet

Del offentlig lenke

• Naviger til den aktuelle filen
  • kopier ønsket offentlige lenker
  • Lim inn kopierte offentlige koblinger til en e-post, eller bruk andre tiltak for å distribuere nettadressene
  • Send lenken til aktuelle mottakere

Oppdag offentlig delte filer

• Offentlig delte filer vil ha et lite dele-ikon som overlay til fil-ikonet som indikerer at det finnes en offentlig lenke for filen

Avslutt deling av offentlig lenke

• Naviger til delte filer
  • Velg aktuelle filer
  • Klikk på Avslutt deling-knappen
  • Bekreft at overlay-ikonet er fjernet fra filikonet

NB: Å avslutte deling innebærer at den offentlige lenken slettes. Ved å dele på nytt,
          opprettes ny lenke. Dette betyr at nye lenker må distribueres på nytt.

Liste over alle delte filer

• Klikk på menyvalget Offentlige lenker på hovedmenyen

Vise delte filer for eksterne brukere

• Som ekstern bruker, motta en e-post eller et annet varsel med offentlige lenker til delte filer
  • Klikk på ønsket lenke
  • Se filen i visningsprogrammet i nettleseren

Laste ned delte filer

• Vis filen (som beskrevet ovenfor)
  • Klikk på DOWNLOAD-knappen
  • Åpne filen lokalt