Ukevisningen

Introduksjon

Ukesvisningen er en tabell der alle objekttypene for en visuell tavle presenteres på en tidslinje delt inn i ukenumre som enheter på X-aksen.

Objektene vises som kort i rutenettets celler. Det er 3 typer kort:

• Spørsmål fra en disiplin til en eller flere andre
  • Milepæler
  • Leveranser (ikke implementert ennå)

Kolonnen et kort er plassert under tilsvarer et bestemt ukenummer, som bestemmes av  forfallsdatofeltet. Hvis forfallsdatoen ikke er angitt, blir kortet plassert i kolonnen Ingen forfallsdato.

Om tabellen

Enhetene på Y-aksen representerer disiplinene på tavlen, en rad per disiplin. Milepælkortene vises alltid på den øverste raden på i tabellen.

Kolonnene på X-aksen er:

• Disiplin
    Hver rad representerer en disiplin.

• Ingen forfallsdato
    Inneholder alle elementer uten verdi for feltet forfallsdato.

• Forfalt
    Inneholder alle gjenstander med forfallsdato eldre enn 1 uke.

• Nåværende uke
    Overskriften viser det nåværende ukes nummer i blått. Kolonnen inneholder alle elementer som forfaller i denne uken.

• 4 neste uker
    Overskriftene til de neste 4 kolonnene inneholder de respektive ukenumrene. Kolonnene inneholder alle kortene som har forfallsdato innenfor respektive ukesnumre.

• Ukedager
    Ukekolonnene kan ekspanderes for å vise ukedagene.

Vanlige funksjoner

Verktøylinjen har følgende funksjoner på tvers av objekttyper:

• Velg datoperiode
    (ikke implementert ennå)

• Utvid/skjul celleelementer
    Klikk på UTVID CELLER for å vise alle individuelle celleelementer. Klikk på LUKK CELLER for å skjule individuelle celleelementer.

• Zoom
    Zoom inn/ut for å vise tabellen henholdsvis større og mindre.

• Filtrer
    Filtrer, dvs. vis/skjul celleelementer som inneholder spesifikke disiplin-, medlems- og listefeltverdier

• Innstillinger
    Tilpass visningen av celleelementer ved å
    - velge hvilken oppføringstittel som skal vises
    - vise eller skjule vedlegg og kommentarer

Hvis du vil se en detaljert ukedagsvisning, kan du ekspandere aktuelle ukenkolonner.