Online redigering av Office dokumenter

For å starte online redigering av et Office dokument så kan dette gjøres på 2 måter:

1) Høyreklikke på dokumentet i Interaxo og velge "Rediger"

2) Markere dokumentet i Interaxo via sjekkboks til venstre for dokument og velg "Rediger" fra verktøylinjen ovenfor.

Når du har trykket på "Rediger" så vil dokumentet i Interaxo låses slik at bare du kan redigere dette dokumentet til det er blitt låst opp igjen. Dokumentet åpnes automatisk opp i Office-program basert på hvilken type Office-dokument du valgte å redigere (f.eks. .docx åpnes opp i Word) og følgende dialogboks åpnes i Interaxo:

Basert på hvilken nettleser du bruker så kan det være noen ekstra steg som må utføres videre:

Internet Explorer:
I det du trykker på "Rediger" så vil dialogboksen i Interaxo ovenfor dukke opp og dokumentet vil automatisk åpnes i Office-program slik at du kan starte å utføre endringer i det.

Google Chrome:
I det du trykker på "Rediger" så vil du få opp dialogboksen i Interaxo og en dialogboks fra Chrome:
Når du trykker på "Open [Applikasjon]" så vil dokumentet åpnes i applikasjonen den spør deg om å åpne den i. Denne vil komme hver gang du forsøker å redigere da den forsøker å åpne opp et element lokalt fra Internett.

Firefox:
I det du trykker på "Rediger" så vil du få opp dialogboksen i Interaxo og en dialogboks fra Firefox:
Den vil automatisk foreslå riktig program, så den trengs ikke å endres. Dersom du velger "Husk valget for ms-[applikasjon]-lenker" så vil man ikke få opp denne dialogboksen fra Firefox lenger for den spesifikke applikasjonstypen du har forsøkt å åpne den i.

I alle nettlesere bortsett fra Internet Explorer så vil du måtte autentisere deg for online redigering ved å logge på med vanlig brukernavn og passord i påloggingsboksen som åpnes når dokumenter åpnes i Office:

Når du har logget inn her så vil dokumentet åpnes og du kan utføre endringer. Når du har utført endringene dine så kan du trykke på hurtiglagre-symbolet (eller CTRL+S) oppe til venstre og lukke dokument:

Eventuelt så kan du også bare lukke dokumentet og så vil du få spørsmål om lagre før dokumentet lukkes:

Når dokumentet er lagret og lukket så kan du trykke på "Sjekk inn nå" i dialogboksen som dukket opp i Interaxo når du valgte å redigere dokumentet for at endringene dine sjekkes inn som en ny versjon av dokumentet og for at filen skal låses opp igjen.

Dersom du valgte "Sjekk inn senere" slik at dialogboksen i Interaxo ikke lenger er synlig så kan du også høyreklikke på filen og velge "Sjekk inn" på den måten for å sjekke inn endringene som en ny versjon av dokumentet og for at filen skal låses opp igjen: