Sök

Längst uppe till höger i projektet finns en Söktext...-ruta. Skriv in söksträngen där.

Om sökresultatet returnerar fler än 50 objekt visas endast 50. Försök då att förfina din sökning, antingen genom att inte välja så många mappar, eller genom att använda standard Windows sökfunktionalitet: se längst ner i denna artikel.

Här har vi samlat ett antal tips för att underlätta för dig att hitta just det du söker efter.

Ett tips för att hitta det du letar efter är att använda filtrering och även gruppering och sortering i respektive mapp!

Att söka efter innehåll i alla projektrum du har tillgång till i INTERAXO

• Gå till Min översikt
  • Skriv in valfri text i Söktext...-rutan
  • Klicka på knappen Sök för att utföra sökningen.

Obs! Sökresultatet är alltid inom en och samma Community.

Att söka i ett specifikt projektrum i INTERAXO

• Välj ett rum (och eventuellt en mapp) innan du utför sökningen
  • Skriv söksträngen i Söktext...fältet och klicka på Sök

Sökresultaten

Samtliga sökresultat visas på denna sida. Här kan du förfina sökresultatet genom att ändra söksträngen och/eller genom använda standard Windows sökfunktionalitet (beskrivet längre ner i denna hjälpartikel).

Ifall du önskar att utvidga sökresultatet till flera mappar och/eller rum, klickar du på krysset vid den/de mappar eller rum som står framför din söksträng.

Obs! Sökresultatet är alltid inom en och samma Community.

Att använda specialtecken i söksträngen

Jokertecken kan användas för att ersätta ett eller flera godtyckliga tecken i textsträngen du söker efter. Genom att använda jokertecken får du fler sökresultat samtidigt med liknande namn eller texter, eller så kan du hitta det du letar efter, även om du bara kommer ihåg en del av ett namn eller en sträng.

Använd * och ? i sökfältet

När du skriver en söksträng, representerar frågetecknet (?) en godtycklig karaktär, och en asterisk/stjärna (*) representerar valfritt antal godtyckliga tecken.

Några exempel:

*                 Trunkering, t.ex. plan* söker fram  allt som börjar med plan: plan 00, plan 02, planritning etc.
?                 Valfria tecken i given position, t.ex. rum??? söker fram rum002, rum102, rum112, rum222 etc.

a* - matchar alla filer med namn som börjar på "a"

ab?. txt - matchar exempelvis "abc.txt" och "abd.txt" men inte "abcd.txt"

test.* - matchar alla filer som börjar med test. oavsett suffix, till exempel. "test.txt" och "test.dwg"

Använd AND och OR och NOT i söksträngen

När du anger flera ord som söksträng, söker den efter innehåll som innehåller åtminstone ett av nyckelorden. Om du bara vill få resultat som innehåller alla sökord behöver du använda AND mellan orden.

+, AND, & : Både/alla kriterier måste uppfyllas. Begränsar vanligtvis sökresultatet
|, OR :         Minst ett kriterium måste uppfyllas

Några exempel:

"Gamla metoder" är det samma som "gamla OR metoder" och kommer att matcha allt som innehåller ordet "gamla", "metoder" eller båda

"Gamla AND metoder" kommer bara ger resultat för innehåll som innehåller båda orden

Om du får oönskade träffar, kan ordet NOT användas framför söksträngen; eventuellt i kombination med jokertecken:

ru* AND NOT rutin ger träff på ordet "rustik" men inte på ordet "rutin".