Lägga till och bjuda in medlemmar

Så här lägger du till och bjuder in medlemmar till projektrummet

Når du har upprättat ett rum, kan du börja å lägga till eller bjuda in medlemmar i rummet. Första gången medlemmen blir inbjuden till INTERAXO kommer man motta en inbjudan som man antingen kan acceptera eller avvisa.

Alla som accepterar en inbjudan blir medlemmar i rummet.

1. Välj rum via Min översikt
  2. Klicka på fliken Medlemmar
  3. Klicka på Lägg till medlem
  4. Skriv in e-postadressen till medlemmen
  5. När personen är registrerad väljer du namnet från ”rullgardinsmenyn”
  6. Klicka på Lägg till
  7. Vill du ändra rättigheterna klickar du på roll
  8. Önskar du att lägga till personen direkt in i en grupp klickar du på grupp
  9. Nederst i fönstret har du möjlighet att bocka i för att bjuda in direkt (sänd inbjudan via mail) eller lägga till medlemmen i rummet för att bjuda in senare.
  10. Klicka OKför fullfölja inbjudan/lägga till medlemmen

OBS! Endast ägare eller administratör av rummet kan bjuda in medlemmar till rummet. Om du inte hittar knappen bjud in medlem har du ej rättighet till att bjuda in medlemmar.

------------------------------------------

Export av medlemmar

Det kan finnas behov av att exportera medlemslistor från ett rum, så att dessa sedan kan återanvändas i och importeras till nya rum.

1. Välj projektrum via Min översikt
  2. Klicka på fliken Medlemmar
  3. Markera alla medlemmar som du vill exportera genom att bocka i den lilla vita rutan till vänster om namnet. Om du vill importera samtliga medlemmar bockar du i den översta vita rutan längst upp i listan
  4. Klicka på knappen Exportera och Excel (alle kolumner)
  5. Välj poster och Excel
  6. Filen laddas nu ner till din dator eller öppnas eventuellt direkt i Excel,  och kan användas för att importera medlemmar till ett eller flera nya projektrum.
    Beroende på vilken webbläsare du har och vilka inställningar du har så kan detta se lite olika ut.

Import av medlemmar

Om man önskar att enkelt lägga in många medlemmar samtidigt, t.ex. från andra projektrum, kan man importera medlemmar via Excel.

1. Välj rum via Min översikt
  2. Klicka på fliken Medlemmar
  3. Klicka på Import av medlemmar
  4. Kopiera uppgifterna från Excel
  5. Om du vill ändra behörigheten för en medlem, klicka på Roll och välj i listan
  6. Om du vill lägga till medlemmen i en grupp, klicka på Grupper och välj en eller flera i listan
  7. Klicka på Import för att slutföra och lägga till medlemmen i medlemslistan.
  8. För att bjuda in medlemmar till ett rum, markera aktuella namn och klicka på knappen Bjud in.

OBSERVERA! För att INTERAXO ska kunna läsa innehållet i Excelfilen är det viktigt att kolumnerna i Excel är identiska med och har samma ordningsföljd som i INTERAXO.