Konfigurering av utskriftsbeställning

Denna funktionalitet finns i INTERAXO Byggmodul och i INTERAXO Affärsmodul.

(Här kan du läsa om hur du beställer utskrifter)

Administration

Med utskriftsbeställning aktiverat är det möjligt att skicka filer från INTERAXO till valfri kopieringsfirma. Beställningen skickas till kopieringsfirman som då får tillgång till ritningarna och all information den behöver för att utföra beställningen. Kopieringsfirman får möjlighet att ladda ner alla filer i beställningen utan att vara medlem i något projekt i INTERAXO. Inställningarna inklusive val av kopieringsfirma görs i inställningar för varje projektrum. Man konfigurerar och ställer in standardinställningar för att göra beställningsprocessen snabbare.

Förutom all nödvändig information om beställare, faktura- och produktionsdetaljer får man också en automatisk uppdatering av status för beställningen, baserad på var i processen beställningen ligger.

För att sätta upp utskriftsbeställningen krävs att man antingen är projekt- eller community-administratör.

Aktivera utskriftsbeställningen i ett projektrum

Aktivering av utskriftsbeställningen för ett projektrum görs i inställningarna för ett rum.

Markera utskriftsbeställning och välj vilka medlemmar som får göra beställningar. De är endast möjligt att välja personer här, inte grupper. Endast de medlemmar som får beställa utskrifter kommer att se funktionaliteten för detta i projektet.

Standardinställningar för utskriftsbeställning

Standardinställningar för utskriftsbeställning görs för varje projektrum under Inställningar i sidomenyn. Välj Utskriftsbeställning. Här kan du fylla i information om kopieringsfirma, kund- och fakturainformation samt leverans och produktionsmetod. Det finns en antal flikar med respektive information i dem.

De inställningar du anger här kommer som vara förifyllda val varje gång projektmedlemmar skapar en beställning i det aktuella projektrummet. Alla fält är redigerbara så att man har möjlighet att ändra informationen för varje specifik beställning.