Filtrera

Allmänt

Filtrering fungerar både i enkla och aktiva mappar (med och utan arbetsflöde, och även i sektionen för Bilagor i poster).

När du har filtrerat på något i en kolumn så visas en röd filter-ikon i kolumnen eller kolumnerna där filtrering används.

Samtidigt får du möjligheten att återställa eller stänga av filtreringen per kolumn på något av följande sätt

• Knappen ”Återställ filter” längst ner till höger
  • I kolumnrubriken där du satte på filtreringen
  • I kugghjulsknappen ovanför dokumentlistningen

Det finns en rad olika typer av filter

Textfilter

Textfilter kan användas på flera olika sätt, både i enkla mappar och i listan över bilagor i poster i aktiva mappar genom att i filter-rutan skriva exempelvis:

• För filer
    • Filnamn/delar av filnamn (t.ex. "plan")
    • Filändelse (t.ex. "pdf")
  • Hela eller delar av ord och meningar (t.ex. "kontroll")

Nummerfilter

Större än, mindre än eller lika med

Kan användas för filstorlek eller nummerfält i kolumner i aktiva mappar.
T.ex. Visa filer större än 2 MB

Medlemsfilter

T.ex. Visa poster där Pelle Projektledare eller Pia Projektledare är satt som ansvariga

Datumfilter

Innan, Efter och
T.ex. Visa filer som har ändrats den 24 juni 2015

Vallistefilter

T.ex. Visa dokument av mötestyperna Samordningsmöte och Verksamhetsmöte