Hur skapar jag en visuell tavla?

Allmänt

Det underliggande arbetsflödet måste finnas innan du skapar en ny visuell tavla (VT). Proceduren för att skapa en aktiv mapp med arbetsflöde beskrivs inte här, se egen hjälpartikel.
Dessutom måste alla ämnesområden (discipliner) definieras av administratören.

Utför följande steg för att skapa en ny Visuell Tavla i adminstratörsklienten:

1. Välj Visuella tavlor och klicka på knappen NEW BOARD från tavleöversikten

2. Välj den underliggande arbetsflödesmappen från listan över aktiva mappar med arbetsflöde i rummet

3. Fyll ut all nödvändig information om den nya tavlan (se nedan)

4. Klicka på SUBMIT för att spara tavlan

Den nya tavlan är nu tillgänglig.

Tavleinställningar

Tavlan måste kopplas till det underliggande arbetsflödet för att definiera korsreferenser för obligatoriska steg och anpassade fält. Följande inställningar måste definieras:

• Namn på tavlan
    Obligatoriskt.

• Beskrivning
    Valfritt.

• Fråga
    Välj från rullgardinsmenyn med anpassade fält från arbetsflödet.

• Svar
    Välj från rullgardinsmenyn med anpassade fält från arbetsflödet.

• Från
    Ämnesområde väljs från rullgardinsmenyn.

• Till
    Ämnesområde väljs från rullgardinsmenyn.

• Svardatum
    Datumfält. Välj från rullgardinsmenyn med anpassade fält från arbetsflödet.

• Första steg
    Välj från listan över steg i det valda arbetsflödet.

• Beslutsloggen (Decision log)
    Välj från listan över steg i det valda arbetsflödet, men redan vald Första steg kan inte väljas.