Dela filer med offentliga länkar (Public Links)

Introduktion

Det är ett behov av att dela filer i Interaxo med externa resurser som inte är medlemmar i några rum iInteraxo. Detta görs genom att skapa offentliga länkar till önskade filer, som i sin tur kan distribueras till externa användare, t.ex. via e-post.

Delade filer kan upphävas genom att ta bort den offentliga länken från filerna.

Funktionalitet

Följande funktioner har implementerats:

Skapa offentliglänk

• Navigera till den aktuella filen
  • Klicka på SHARE knappen
  • Verifiera att en offentlig länk (URL) har skapats

Dela Public Link

• Navigera till den aktuella filen
  • kopiera önskade offentliga länkar
  • Klistra in kopierade offentliga länkar till ett e-postmeddelande eller använd andra åtgärder för att distribuera webbadresserna
  • Skicka länkarna till externt personell

Upptäck delade filer

• Delade filer kommer att ha en typikon överlagring som indikerar att det finns en offentlig länk för filen.

Sluta dela offentlig länk

• Navigera till delade filer
  • Välj de aktuella filer
  • Klicka på Sluta dela-knappen
  • Verifiera att delöverlagringen är borttagen från filikonen

Obs! Sluta dela innebär att den offentliga länken raderas. Genom att dela igen,
            kommer ny länk att skapas. Detta innebär att nya länkar måste delas igen.

Lista alla delade filer

• Klicka på Offentliga länker i huvudmenyn för att se delade filer

Visa delade filer av externa användare

• Ta emot ett e-postmeddelande eller annan meddelande som innehåller länkar till delade filer
  • Klicka på en URL
  • Visa filen i den webbläsarbaserade tittaren (?)

Ladda ner delade filer

• Visa filen (som beskrivs ovan)
  • Klicka på DOWNLOAD-knappen
  • Öppna filen lokalt