Dela filer via offentliga länkar

Introduktion

Det är ett behov av att dela filer i Interaxo med externa resurser som inte är medlemmar i några rum iInteraxo. Detta görs genom att skapa offentliga länkar till önskade filer, som i sin tur kan distribueras till externa användare, t.ex. via e-post.

Delade filer kan upphävas genom att ta bort den offentliga länken från filerna.

Funktionalitet

Följande funktioner har implementerats:

Skapa offentlig länk

• Navigera till den aktuella filen
  • Högerklicka och välg Skapa offentlig länk från kontekstmenyn
  • Verifiera att en offentlig länk (URL) har skapats
  • Klicka på Stäng-knappen

Dela offentlig länk

• Navigera till den aktuella filen
  • kopiera önskade offentliga länkar
  • Klistra in kopierade offentliga länkar till ett e-postmeddelande eller använd andra åtgärder för att distribuera webbadresserna
  • Skicka länkarna till externt personell

Upptäck delade filer

• Delade filer kommer att ha en typikon överlagring som indikerar att det finns en offentlig länk för filen.

Sluta dela offentlig länk

• Navigera till delade filer
  • Högerklicka och välj Visa / radera den offentliga länken
  • Klicka på Sluta dela-knappen
  • Verifiera att delöverlagringen är borttagen från filikonen
  • Klicka på Stäng-knappen

Obs! Sluta dela innebär att den offentliga länken raderas. Genom att skapa ny länk,
            måste den delas igen.

Lista alla delade filer

• Klicka på Offentliga länker i huvudmenyn för att se delade filer

Visa delade filer av externa användare

• Ta emot ett e-postmeddelande eller annan meddelande som innehåller länkar till delade filer
  • Klicka på en URL
  • Visa filen i den webbläsarbaserade tittaren (?)

Ladda ner delade filer

• Visa filen (som beskrivs ovan)
  • Klicka på Ladda ner-knappen
  • Öppna filen lokalt